Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

ΜΠΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 Μπελίδου Μαρία

Καθηγήτρια Ωδείου

Η Μαρία Μπελίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο απ’ όπου πήρε Δίπλωμα Πιάνου, Πτυχίο Ωδικής και Αρμονίας. Συνέχισε τις σπουδές της με τον Γιώργο Θυμή στο Τμήμα Μουσικής του NorthCollege σε συνεργασία με το LondonCollegeofMusic, απ’ όπου κατέχει το DiplomaofLicentiateship.  Συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου, μεταξύ άλλων με τους Γιώργο Χατζηνίκο, Μαρτίνο Τιρίμο, Paul Badura-Skoda. Το 1992  παρακολούθησε στη θερινή Ακαδημία Mozarteum του Salzburg, το διεθνές σεμινάριο μουσικοπαιδαγωγικής του Ινστιτούτου CarlOrff.

Το 1997 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές -με μερική υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου- με τίτλο "ArtsPolicyandManagement" στο CityUniversityBusinessSchool του Λονδίνου, απ’ όπου πήρε MastersDegree. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο εργάστηκε ως marketing manager της Ορχήστρας London Concert Sinfonia και συμμετείχε σε διάφορα projects οργάνωσης καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων καλλιτεχνικών οργανισμών.

Το 2000 εργάστηκε στο Αμερικανικό Γενικό Προξενείο για τη διοργάνωση και προβολή του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων των Η.Π.Α., ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον Ο.Μ.Μ.Θ ως κειμενογράφος για τα προγράμματα παραστάσεων όπερας, χορού, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ και τη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα έτη 2003 και 2004 δίδαξε ως συμβασιούχος ΠΔ 407/80 το μάθημα επιλογής Πολιτιστική Πολιτική και Διαχείριση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Από το 1999 εργάζεται σε ανεξάρτητη βάση, οργανώνοντας συναυλίες, εκθέσεις και σεμινάρια μουσικής. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Δ.Ω.Θ. από το 1992 και τα έτη 1994-2000 στο Ν.Ω.Θ., διδάσκοντας μαθητές όλων των επιπέδων.

TOP