Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

 

 Αθανασάκη Ιωάννα

Καθηγήτρια Ωδείου

Η Ιωάννα Αθανασάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έζησε στην Ελβετία για σχεδόν μια δεκαετία, όπου και ξεκίνησε το φλάουτο στο ConservatoireDeLausanne. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τους ToneTakahasi και IliaMakovei. Το 1988 πήρε το δίπλωμα στο Φλάουτο με Άριστα (τάξη IliaMakovei). Έχει φοιτήσει επίσης στη Μουσική Ακαδημία της Nice στη Γαλλία με τους AlainMarion και RaymondGuiot, ενώ παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως J.PRampal, A. Nicolet, M. Grauwels, P. Graf.

Υπήρξε μέλος του κλιμακίου της Κ.Ο.Θ (1989-1991) ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις (Δημήτρια, Πολιτιστική Πρωτεύουσα) και έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ (μεταξύ των οποίων στην ΕΜΣ 1997 και στο SaniFestival το 1996 με ατομικό ρεσιτάλ  και το 1999 με ρεσιτάλ τρίο μουσικής δωματίου). Έχει συμμετάσχει στο FluteSymposium στη Νίκαια της Γαλλίας (1988) και στο Συνέδριο Μουσικής Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη (1997). Ασχολείται με τη κλασική μουσική, τη μουσική δωματίου και τη μουσική για κινηματογράφο, ενώ έχω ηχογραφήσει για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Από το 2001 μέχρι και σήμερα παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις-συναυλίες Καθηγητών του Δ.Ω.Θ. Το 2013 πήρε μέρος στη συναυλία-αφιέρωμα του Κ.Ω.Θ. για το έτος Καβάφη. To 2015 πήρε μέρος ως σολίστ στη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του SvilenSimeonov.

 Είναι Καθηγήτρια Φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (από το 1989) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (από το 2002). Έχει διδάξει masterclass για φλάουτο στη Μουσική Ακαδημία του Κ.Ω.Θ (2007) και στο ECUME, 17thEncounterofMediterraneanMusicSchools (2008). Έχει δώσει 10 διπλώματα και 2 πτυχία φλάουτου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.  

TOP