Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 
 

Στεφανίδου Αικατερίνη

Καθηγήτρια Ωδείου

Η Κατερίνα Στεφανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε το 1985 πτυχίο Αρμονίας (τάξη Γ. Μπαρούτα) ,το 1987 πήρε πτυχία Αντίστιξης, Ωδικής και το 1989 πήρε πτυχίο Φούγκας (τάξη Δ. Αθανασιάδη). Έκανε ιδιαίτερα μαθήματα Μονωδίας  με την αείμνηστη Φανή  Αηδαλή από το 1985-1989 ,επίσης  συμμετείχε στην χορωδία του  Αντώνη Κοντογεωργίου για αρκετά χρόνια στο Κ. Μουσικής Θεσσαλονίκης .   Το 1996 συνέχισε  τις σπουδές της στη Μονωδία  και τον Ιανουάριο του 2000 πήρε Δίπλωμα Μονωδίας από το Δ.Ω.Θ. με βαθμό Άριστα παμψηφεί (τάξη Γ. Δήμου).

Η εκπαιδευτική της εμπειρία είναι μεγάλη καθώς εργάζεται στο Δ.Ω.Θ. από το 1989 ως καθηγήτρια Υποχρεωτικών Θεωρητικών μαθημάτων και από το 2000 διδάσκει και τάξεις των Ειδικών Ανώτερων Θεωρητικών, δίνοντας πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης.

Έχει δώσει ρεσιτάλ Μονωδίας στο Κ. Μουσικής  κι έχει πάρει μέρος σε μουσικές εκδηλώσεις του Δ.Ω.Θ., του Ωδείου Αμπελοκήπων, του Ιταλικού Ινστιτούτου και του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Από το 1998 είναι πρόεδρος  του Σωματείου Καθηγητών του Δ.Ω.Θ και από το 2006 μέχρι σήμερα είναι  εκπρόσωπος καθηγητών μουσικής και χορού στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ του Κέντρου Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

TOP