Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

ΚΑΣΑΠΙΑΝ ΣΕΣΙΛ

 

Κασαπιάν Σεσίλ

Καθηγήτρια Ωδείου

 

H Σεσίλ Κασαπιάν ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου με τη μητέρα της, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στην τάξη πιάνου της Τζορτ Μπαρσαμιάν στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νικης.

               Έλαβε μέρος σε πολυάριθμες μαθητικές συναυλίες. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου υπό την διδασκαλία διακεκριμένων μουσικών προσωπικοτήτων όπως R.Syracuse, S.Barova, Ν.Χατζηνίκο. Μαθήτευσε κοντά στον αείμνηστο Ν.Αστρινίδη και την Φ.Φιλλίποβα στα πλαίσια προετοιμασίας των πτυχιακών της εξετάσεων. Παράλληλα, συνόδευσε σε κονσέρτα πολλούς μαθητές της τάξης της κας Μπαρσαμιάν για διπλώματα και πτυχία αντίστοιχα. Ως πτυχιούχος, συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο φαγκοτίστα Γ.Πολίτη στα πλαίσια συναυλιών Μουσικής Δωματίου υπό την αιγίδα του Μακεδονικού Ωδείου. ‘Έλαβε το πτυχίο Αρμονίου από το Πρότυπο Κέντρο Αρμονίου «YamahaMusicFoundation» του ωδείου Φ.Νάκα.

               Ολοκλήρωσε τις Ανώτερες Θεωρητικές σπουδές της, λαμβάνοντας πτυχίο Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό Άριστα.

               Το πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ με έργα κλασσικού ρεπερτορίου και Αρμενίων συνθετών στέφθηκε με επιτυχία. Ακολούθησε μια σειρά συναυλιών με pianoduets και συναυλίες κλασσικού τραγουδιού σε συνεργασία με την καταξιωμένη, σήμερα, sopranoκα Σιρανούς Τσαλικιάν.

               Το 2003, έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με την εμπνευσμένη διδασκαλία και καθοδήγηση της διακεκριμένης πιανίστριας, συνθέτη και παιδαγωγού κας Έλλης Ζαχαροπούλου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, από το Πρότυπο Ωδείο Τούμπας Κ.Ματσίγκου.

               Ως καθηγήτρια έλαβε μέρος σε πολυάριθμα σεμινάρια:

 • «Νέες Τάσεις και μέθοδοι στη διδασκαλία πιάνου» υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της διεθνώς αναγνωρισμένης μουσικοπαιδαγωγού M.Lewander.
 • «Τεχνική για πιανίστες με το σύστημα Alexander» με την NellyBen-Οr,Μουσικό Κολλέγιο Θεσ/νικης.
 • «Ημέρες Πιανιστικής Τέχνης» με τους Vladigerov, Βασιλειάδη, Φιλλίποβα, Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νικης.
 • «Τεχνική CZERNY» με τον Ν.Αστρινίδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • «Χαλάρωση και αυτοέλεγχος κατά τη διάρκεια της μελέτης και της μουσικής εκτέλεσης», Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • «Μουσικοκινητική προσέγγιση θεμάτων από την ελληνική παράδοση με αφορμή ένα παραμύθι» με τους Κόρακα, Σλάβικ, Ματέυ, Σαχπάζη, Χαλκιαδάκη, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΜΜΕ.
 • «Σύγχρονη μουσική για πιάνο του 20ου αι.» με τον Δ.Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • «Έργα Ελλήνων Συνθετών για πιάνο του 20ου αι.» με τον Δ.Χάρδα, Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • Σεμινάρια πιάνου για μαθητές πτυχίου και διπλώματος με συμμετοχή μαθητών της τάξης της, με την D.Altinoc στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • Σεμινάριο πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα R.Ringeissen, Κρατικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • Σεμινάρια Ορθοσωμικής με τον Χ.Νούλη, Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νικης.
 • Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας με την Δ. Ευνουχίδου, Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νικης.

Διδάσκει πιάνο στο Δ.Ω.Θ. από το 1989. Έχοντας πολυετή διδακτική εμπειρία έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά ωδεία της πόλης μας, αποδίδοντας ανώτερους τίτλους σπουδών και συμμετέχοντας ως κριτική επιτροπή αντίστοιχα. Έχει συνοδεύσει τους μαθητές της τάξης μονωδίας της Χ.Γκίνα. Έχει διοργανώσει πολυάριθμες μαθητικές συναυλίες με πρωτότυπη μουσική επιμέλεια και θεματολογία. Η ομαδική παρακολούθηση συμφωνικών έργων και ρεσιτάλ, αποτελεί έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό για τους μαθητές της. Υπήρξε ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ), λαμβάνοντας μέρος σε επιμέρους ομάδες εργασίας.

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, όπου έλαβε τον τιμητικό έπαινο άριστης επίδοσης. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/νικης – νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας- στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπου εισήχθη με υποτροφία. Υπήρξε ενεργό μέλος της AIESEC ( Διεθνής Ένωση Ανταλλαγής Φοιτητών Οικονομικών Σχολών) όπου ασχολήθηκε με Marketing, Financeκαι PublicRelations. Εργάστηκε σε Σουηδία και Νορβηγία σε αντίστοιχες θέσεις εταιριών.

Είναι ενεργό μέλος της Αρμενικής Παροικίας Θεσ/νικης. Διατέλεσε πρόεδρος του Αρμενικού Σταυρού του Ελέους, παρ/μα Θεσ/νικης. Είναι μέλος της Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Μακεδονίας και Θράκης του εν λόγω εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού και κοινωνικής  συνεισφοράς συλλόγου. Παράλληλα, είναι μέλος του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαϊν» και της χορωδίας του.

Είναι σύζυγος και μητέρα δύο υπέροχων παιδιών.

TOP