Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

   Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο συναυλίες πριν φύγει η ΚΙΒΩΤόΣ

Έκθεση “ΚΙΒΩΤόΣ Γλυπτοκατασκευές”

με έργα του Στέργιου Τσιούμα

Στο πλαίσιο της έκθεσης ΚΙΒΩΤόΣ Γλυπτοκατασκευές με έργα του αρχιτέκτονα-εικαστικού Στέργιου Τσιούμα που φιλοξενείται στον υπέροχο ανακαινισμένο χώρο της Βίλας Πετρίδη, θα πραγματοποιηθούν δύο μοναδικές συναυλίες, η πρώτη την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 20:00 και η δεύτερη την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 21:00.

Βίλα Πετρίδη

Αναγεννήσεως 10, 546 27 Θεσσαλονίκη

τηλ: 2310 553992

Διάρκεια έκθεσης: έως 3 Ιουνίου 2018

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 10:00-20:00, Σ/Κ: 12:00-20:00

ελεύθερη είσοδος

 

 

  • Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 20:00

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα για βιολί και πιάνο των WolfgangA. Mozart, FritzKreisler, SergeiRachmaninoff, JohnWilliams και μας ταξιδεύει μουσικά από τα σαλόνια της Βιέννης του 18ου και αρχών του 20ου αιώνα, της αγαπημένης μελωδίας Vocalise του Ρώσου αριστοτέχνη Σ. Ραχμάνινοφ, ως τις δύσκολες στιγμές για την Ευρώπη και τον Εβραϊκό πληθυσμό στα μέσα του αιώνα.

βιολί: Γιώργος Κανδυλίδης

πιάνο: Νίκος Ζαφρανάς

 

Γιώργος Κανδυλίδης

Γεννήθηκε στο Μπαλχάς του Καζακστάν. Ξεκίνησε βιολί σε ηλικία έξι ετών στο Τσιμκέντ κι έπειτα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας δίπλωμα με άριστα (τάξη Ντάνης Δοσίου). Συνέχισε στην Ακαδημία του Αλμάτι (Καζακστάν) με την Aiman Mousahotzaeva (καθηγήτρια Ακαδημίας “Tchaikovsky”, Μόσχα) και κατόπιν αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας του Trossingen, Γερμανία (τάξη Christian Ostertag). Το 1994 έπαιξε κατόπιν διαγωνισμού ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κι εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Νόβι Σαντ (Σερβία). Κατείχε τη θέση του εξάρχοντος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Καμεράτας. Έχει ηχογραφήσει για τηλεοπτικά προγράμματα (ΕΤ3, TV-100, TV Μακεδονία και ANT-1). Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Δημοτική και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας. Είναι καθηγητής στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

kandilidis

 

 

Νίκος Ζαφρανάς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε Δίπλωμα Πιάνου με διακρίσεις από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (τάξη Δόμνας Ευνουχίδου), συνέχισε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόϊ, ΗΠΑ, (τάξη Ian Hobson) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Γκρατς, Αυστρία, (τάξη W. Kamper) λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο “Magister artium”. Διακρίθηκε σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Τσεχία κ.α.. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σε CD. Έχει κάνει την μουσική προετοιμασία σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας για το Φεστιβάλ Styriarte της Αυστρίας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Όπερα Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

 zafranas

 

 

  • Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 21:00

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

Συναυλία με έργα για φωνή και πιάνο σε ένα ποτ πουρί των Αττίκ, Γιαννίδη, Χρ. Σταματίου, Σουγιούλ, KurtWeil και EricSatie

τραγούδι: Σοφία Παπαδημητροπούλου

πιάνο: Ειρήνη Μαύρου

 

Σοφία Παπαδημητροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική (πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο). Αποφοίτησε από την τάξη της διεθνούς φήμης Marina  Krilovici με άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό αριστείο. Από το 2008 βρίσκεται ενεργά στο χώρο της όπερας και του μουσικού θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας και της Ελλάδας, σε ποικιλία παραγωγών και φεστιβάλ. Από το 2014 έχει σταθερή συνεργασία με τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Γιάκα πραγματοποιώντας συναυλίες ανά την Ελλάδα. Έχει ερμηνεύσει επανειλημμένως έργα σύγχρονων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, ενώ διθυραμβικές κριτικές έχουν γραφτεί για τη δουλειά της από εξέχοντες μουσικοκριτικούς όπως οι Ν. Δοντάς και Γ. Σβώλος. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα από το πρώιμο μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη εποχή και καλύπτει τους περισσότερους ρόλους λυρικής κολορατούρας.

 

 

papadimitropoulou

 

 

Ειρήνη Μαύρου

Η Ειρήνη Μαύρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την τάξη πιάνου της Δόμνας Ευνουχίδου και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Graz της Αυστρίας με τον O. Niederdorfer και την H. Weber.Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του συνόλου PiANDAEMONIUM (6 πιάνα – 12 πιανίστες). Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας και της Αυστρίας και έχει συμμετάσχει ως πιανίστα σε παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει και ηχογραφήσει έργα σε Α’ εκτέλεση στα πλαίσια εργαστηρίων νέων συνθετών.

Επιλέγει καινοτόμες προσεγγίσεις γεφυρώνοντας την πιανιστική πράξη με την υποκριτική, τις εικαστικές τέχνες και τη λογοτεχνία, όπως οι παραστάσεις Ονείρων Κύματα, Η Οδύνη του Έρωτα και Έρωτας και Απώλεια που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

 

mavrou

 

 

Αφίσα

 

TOP