Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

Σεμινάριο φλάουτου με τον καταξιωμένο φλαουτίστα Γιάννη Ανισέγκο

Ο Γιάννης Ανισέγκος είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες φλαουτίστες, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης από το 2001 και επίσης μέλος του τρίο ΙΑΜΑ και του Dissonart Ensemble, ενός από τα σπουδαιότερα σύνολα σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο κι έχει συνεργαστεί συμπράττοντας και δισκογραφώντας με σημαντικότατους καλλιτέχνες παγκοσμίως. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές φλάουτου επιπέδου Μέσης Σχολής και άνω. Πρωταρχικός στόχος είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στην προσωπική μελέτη και εξέλιξη του μουσικού.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ως αντικείμενο μελέτης σπουδές φλάουτου, έργα του βασικού ρεπερτορίου αλλά και αποσπάσματα από ορχηστρικά έργα. Η αυθεντική ερμηνεία, η καθαρότητα της μουσικής γλώσσας, η κατανόηση στιλιστικών ρευμάτων αλλά και η τεχνική κατάρτιση του οργάνου είναι μεταξύ άλλων οι στόχοι του διημέρου αυτού.

______________________

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ και για τις δύο μέρες. Η συμμετοχή των σπουδαστών του ΔΩΘ είναι δωρεάν
Ωράριο: 
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: 11.00 - 15.00 & 17.00 - 20.00  
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: 11.00 - 15.00 & 17.00 - 20.00  
______________________

Πληροφορίες/εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, παράρτημα λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή 141. 
Τηλ: 2310311600
Ώρες: 9.00πμ - 1.30μμ Δευτέρα ως Παρασκευή

______________________


Ο Γιάννης Ανισέγκος κατέχει από το 1999 την θέση του κορυφαίου Β’ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για την σύγχρονη μουσική δημιουργία και την χρήση εκτεταμένων τεχνικών των οργάνων της οικογένειας του φλάουτου τον έφερε σε επαφή με πολλούς συνθέτες και ένα πλούσιο ρεπερτόριο για το όργανο αυτό. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble και του τρίο ΙΑΜΑ (φλάουτο, τσέλο, πιάνο), σύνολα με τα οποία έχει μία συνεχή παρουσία από το 2004 συμμετέχοντας στα πιο γνωστά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη του Hλία Mακοβέι), στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Kολωνίας (σολιστικό τμήμα, τάξη Hans-Martin Műller) και στο Trinity College of Music του Λονδίνου (Postgraduate Advanced Diploma, τάξη Anna Noakes, Lynda Coffin και Alan Baker piccolo).Τις χρονιές 1996-98 ήταν υπότροφος του Συλλόγου Φίλων της Mουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (υποτροφία Aλεξάνδρα Tριάντη). Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ο Γιάννης Ανισέγκος εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες ως μέλος συνόλων σύγχρονης μουσικής ή σχημάτων μουσικής δωματίου ενώ ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τις περισσότερες ελληνικές ορχήστρες. Έχει ηχογραφήσει για την Dissonance Records τα cd με τίτλο IAMA – Present PerfectVol. 1 και dissonArt live in Köln και συμμετέχει στο cd της Naxos με τίτλο Papaioannou, Y.A.: In the Depth of the Looking Glass / Associations / Erotic / Rhythms and Colours.

fb: ΔΩΘ - Το σύγχρονο φλάουτο ως εργαλείο μουσικής έκφρασης

 

aniseg

TOP